Dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırısında, saldırgan hedefini istenmeyen İnternet trafiğiyle aşırı yükler, böylece normal trafik hedeflenen değere ulaşmaz.
DDoS saldırısı şu şekilde çalışır; birden fazla virüslü bilgisayar hedef web sitesine aynı anda saldırır ve insanları ve işletmeleri aynı şekilde korkutur.
Bir şirketin web sitelerine, web uygulamalarına, API'lerine, ağlarına veya veri merkezi altyapısına yönelik bir DDoS saldırısı, iş kesintisine neden olabilir ve meşru kullanıcıların bir ürün satın almasını, bir hizmeti kullanmasını, bilgi edinmesini veya İnternet'e erişmesini engelleyebilir. Ddos koruma paketi ile daha güvende olunabilir.
Bir DDoS saldırısı sırasında saldırganlar, hedeflerine büyük miktarda trafik göndermek için cihazlar, akıllı telefonlar, kişisel bilgisayarlar ve ağ sunucuları dahil olmak üzere çok sayıda virüslü İnternet bağlantılı bilgisayar ve cihaz kullanır.
DDoS Saldırısı Nasıl Olur?
DDoS saldırıları, kullanıcının sık erişilen bir web sitesi veya uygulama gibi bir sunucuya ya da ağ kaynağına erişmesini önlemek için İnternet'e bağlı cihazların ağlarından yararlanır.
Saldırganlar, bir DDoS saldırısı başlatmak veya bilgisayarlara ve cihazlara kötü niyetli olarak bulaşmak ve bunlar üzerinde kontrol sağlamak için güvenlik açıklarından yararlanmak adına kötü amaçlı yazılım kullanır. "Bot" olarak adlandırılan virüslü her bilgisayar veya cihaz, kötü amaçlı yazılım yaymaya ve DDoS saldırılarına katılmaya devam etme yeteneği kazanır.
Bu botlar, üstün sayılarından yararlanan ve bir saldırının boyutunu artıran "botnet" adı verilen bot orduları yaratır. Saldırgan bir botnet oluşturduğunda, her bir bota uzaktan talimat gönderebilecektir. Ddos atak koruma işlemini herkes uygulayabilir.
Hedef sisteme bir DDoS saldırısı yönlendirmek, bir botnet bir ağa veya sunucuya saldırdığında, saldırgan her bota kurbanın IP adresine bir istek göndermesini söyler. Ddos saldırısı için Gibir Net sitesinden hizmet alabilirsiniz.
DDoS Saldırıları için OSI Modelinde Yedi Katmanlı Ağ Bağlantısı
Bu yedi katman şunlardır;
Katman 7: uygulama
Uygulama katmanı en üstte ve son kullanıcıya en yakın olan katmandır. İnsanların bilgisayarlar ve cihazlarla etkileşime girdiği ve ağların uygulamalarla bağlandığı yerdir.
Katman 6: sunum
Güvenli iletimi sağlamak için verilerin şifrelenmesi ve şifresinin çözülmesi sunum katmanında gerçekleşir.
Katman 5: oturum
Oturum katmanı, aygıtların, bilgisayarların veya sunucuların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlar ve bağlantı noktaları ile oturumları kontrol eder.
Katman 4: taşıma
Aktarım katmanında veriler, TCP/IP olarak da adlandırılan İnternet Protokolüne (IP) dayanan İletim Kontrol Protokolü (TCP) aracılığıyla iletilir.
Katman 3: ağ
Ağ katmanı, verilerin hedefine ulaşmak için izleyeceği fiziksel yolu belirler.
Katman 2: veri bağlantısı
Veri bağlantı katmanı, ağ varlıkları arasında veri aktarımı için bir yol sağlar. Aynı zamanda fiziksel katmanda oluşabilecek hataları tespit etmek ve düzeltmek için bir araçtır.
Katman 1: fiziksel
Aşağıdaki ilk katman, ham bitlerin ağ düğümlerini birbirine bağlayan bir fiziksel veri bağlantısı üzerinden iletildiği fiziksel katmandır. Ddos saldırısı için Gibir Net sitesinden hizmet alabilirsiniz.
Kaynak: https://kurumsal.gibir.net.tr/tr/hizmetler/ddos